Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

SVETI NIKOLA
Dočekali sv. Nikolu uz pjesmu, ples i recitaciju

Dočekali sv. Nikolu uz pjesmu, ples i recitaciju

Gradonačelnik Mario Rajn doveo je našim mališanima svetoga Nikolu da im podijeli poklone, a učenici su njima poklonili lijepu priredbu

Najmlađe su razveselili pokloni svetog Nikole

Povodom blagdana svetog Nikole održana je priredba u sportskoj dvorani naše škole. Nastupali su učenici nižih razreda koji su pripremili bogat program.

Program je otvoren pjesmom „Sveti Niko svijetom šeta” u izvedbi malog zbora pod vodstvom Domagoja Kosa. Uslijedio je igrokaz „Pod prozorom” koji su izveli učenici 3. i 4. razreda PŠ Veliki Raven te recitacija „Pjesma o svetom Nikoli”, također učenika PŠ Veliki Raven, koje je pripremila Jasmina Borošak.

Zatim su plesom „Kad bi svi ljudi na svijetu” sve prisutne razveselili učenici 1. b razreda pod vodstvom Tanje Majnarić. Učenici 1. razreda PŠ Veliki Raven učiteljice Renate Trstenjak i Ire Majnarić  predstavili su recitaciju „Sveti Nikola” i pjesmu „Pismo svetom Nikoli”. Zatim su učenici 4. a razreda učiteljice Katarine Harča Sinković izveli recitaciju „Sveti Nikola i „Košara svetog Nikole”.

Plesom „Ručice nam, Niko, daj” predstavili su se 3. c i mala škola, a učenike su pripremile učiteljice Josipa Rabadžija i Kristina Papić. Pred kraj je nastupio 2. razred PŠ Veliki Raven plesom „Sveti Nikola” pod vodstvom učiteljice Sanje Vujić i 2. b razred Brankice Salopek recitacijom „Sveti Nikola i ja”. Priredba je završena pjesmama „Dođi, sveti Nikola” i „Mi smo djeca vesela” u još jednoj izvedbi malog zbora. Program su vodili učenici 3. i 4. razreda PŠ Veliki Raven. Kordinatori su bili učiteljice PŠ Veliki Raven Jasmina Borošak, Renata Trstenjak, Ira Majnarić i Sanja Vujić. Za scenografiju su se pobrinuli Sanja Vujić i Jasmin Ibrahimagić.

Priredbom su djeca dočarala blagdansko vrijeme u kojem se mogu očekivati darovi, druženja i boravak k s obitelji. I ovoga su ih puta razveselili poklon paketi koje je učenicima donio sv. Nikola zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom.

Tekst: Filip Sučić, 5. r.
Fotografije i snimka: Brankica Salopek, uč.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.