SVETI NIKOLA
Dočekali sv. Nikolu uz pjesmu, ples i recitaciju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dočekali sv. Nikolu uz pjesmu, ples i recitaciju

Gradonačelnik Mario Rajn doveo je našim mališanima svetoga Nikolu da im podijeli poklone, a učenici su njima poklonili lijepu priredbu

Najmlađe su razveselili pokloni svetog Nikole

Povodom blagdana svetog Nikole održana je priredba u sportskoj dvorani naše škole. Nastupali su učenici nižih razreda koji su pripremili bogat program.

Program je otvoren pjesmom „Sveti Niko svijetom šeta” u izvedbi malog zbora pod vodstvom Domagoja Kosa. Uslijedio je igrokaz „Pod prozorom” koji su izveli učenici 3. i 4. razreda PŠ Veliki Raven te recitacija „Pjesma o svetom Nikoli”, također učenika PŠ Veliki Raven, koje je pripremila Jasmina Borošak.

Zatim su plesom „Kad bi svi ljudi na svijetu” sve prisutne razveselili učenici 1. b razreda pod vodstvom Tanje Majnarić. Učenici 1. razreda PŠ Veliki Raven učiteljice Renate Trstenjak i Ire Majnarić  predstavili su recitaciju „Sveti Nikola” i pjesmu „Pismo svetom Nikoli”. Zatim su učenici 4. a razreda učiteljice Katarine Harča Sinković izveli recitaciju „Sveti Nikola i „Košara svetog Nikole”.

Plesom „Ručice nam, Niko, daj” predstavili su se 3. c i mala škola, a učenike su pripremile učiteljice Josipa Rabadžija i Kristina Papić. Pred kraj je nastupio 2. razred PŠ Veliki Raven plesom „Sveti Nikola” pod vodstvom učiteljice Sanje Vujić i 2. b razred Brankice Salopek recitacijom „Sveti Nikola i ja”. Priredba je završena pjesmama „Dođi, sveti Nikola” i „Mi smo djeca vesela” u još jednoj izvedbi malog zbora. Program su vodili učenici 3. i 4. razreda PŠ Veliki Raven. Kordinatori su bili učiteljice PŠ Veliki Raven Jasmina Borošak, Renata Trstenjak, Ira Majnarić i Sanja Vujić. Za scenografiju su se pobrinuli Sanja Vujić i Jasmin Ibrahimagić.

Priredbom su djeca dočarala blagdansko vrijeme u kojem se mogu očekivati darovi, druženja i boravak k s obitelji. I ovoga su ih puta razveselili poklon paketi koje je učenicima donio sv. Nikola zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom.

Tekst: Filip Sučić, 5. r.
Fotografije i snimka: Brankica Salopek, uč.

Povezani članci