DAN ŠKOLE
Koncertom proslavili rođendan

napisao Izvor Osmodec Urednik

Koncertom proslavili rođendan

Dan škole ove su godine naši učenici i učitelji proslavili prigodnim koncertom, koji se održao u Hrvatskome domu 29. svibnja

Ana Maria Gudić i Marta Šiler otpjevale su Himnu škole.

U Hrvatskom domu 29. svibnja nastupali su učenici i učitelji naše škole na koncertu za Dan škole.

Koncert je započeo Himnom škole, koju su otpjevale Marta Šiler i Ana Maria Gudić, učenice petog razreda. Marta je također otpjevala pjesmu What a wonderful world. Dunja Rebić, učenica četvrtog razreda, otpjevala je pjesmu Puštam sve iz popularnog crtanog filma Ledeno kraljevstvo. Instrumentalna skupina 6. a razreda odsvirala je pjesmu The lion sleeps tonight. Izveli su i pjesmu Sing, sing, sing zajedno s učenicima 4. a razreda (Josipom Baturinom, Franom Hartmanom, Mirjam Balen i Dunjom Rebić) i učenikom 7. d razreda, Matejem Pavićem. Tom su skladbom sredinom svibnja osvojili prvu nagradu na 3. Festivalu dječjega glazbenog stvaralaštva. Klara Knežević (4. r.) i Marta Knežević (8. r.) sa zborom učitelja otpjevale su pjesmu Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta. Sve je te točke pripremila učiteljica Sandra Poštić.

Instrumentalna skupina 6. a razreda

Učitelj Ozren Bogdanović priredio je nastupe malog pjevačkog zbora i zbora učitelja. Mali zbor predstavio se skladbama Pusti snovi i Panis angelicus, kojima su osvojili srebrnu plaketu na državnom natjecanju pjevačkih zborova u Varaždinu. Učiteljski zbor otpjevao je pjesme Kraj kapele svete Ane, Sreća je tamo gdje si ti, Go tell it on the mountain i Mein kleiner gruner Kaktus. Na klavinovi ih je pratila učiteljica Zlata Životić iz glazbene škole.

Mali pjevački zbor

Učiteljica Jelena Kuzijev Topoločan pripremila je plesnu točku učenica šestog razreda (Ella Lučki, Klara Berend, Rosana Tinodi, Rea Hrković) na pjesmu Upbeat Ukulele. Također je pripremila ples učenica 2. a razreda (Dora Devčić, Magdalena Ištok, Pia Sertić, Magdalena Božić, Sasha Karre, Eva Majdak, Larisa Šantić, Karla Tomašić, Ines Čevisek, Petra Šoštarić) na pjesmu It`s a Beautiful Day. Plesnu točku izvele su i djevojčice 2. c razreda na pjesmu O happy day, koju su same uvježbale.

Plesna točka učenica 2. a razreda

Program je vodio David Lučki, kojeg je pripremila učiteljica Danijela Zagorec. Popratnu prezentaciju i program priredila je učiteljica Martina Valec-Rebić.

Učenike i roditelje na kraju je koncerta pozdravio ravnatelj Dražen Bokan, a rođendan škole svim učenicima i djelatnicima čestitao je i križevački gradonačelnik Mario Rajn. Na proslavi su uz gradonačelnika nazočili i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i predsjednik Odbora za obrazovanje, kulturu, brigu o djeci i sport Gradskog vijeća Grada Križevaca Dejan Pernjak.

Voditelj David Lučki
Plesna točka učenica 2. razreda
Marta Šiler
Plesna točka učenica 6. r.
Učiteljski zbor
Dunja Rebić
Instrumentalna skupina 4., 6. i 7. r.
Frano Hartman, Josip Baturina, Matej Pavić, Miriam Balen i Dunja Rebić
Ravnatelj Bokan i gradonačelnik Rajn
Klara i Marta Knežević

 

Tekst: Karmen Mikulec, 5. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.

Povezani članci