Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

HIGIJENA
Čisti zubi - lijep osmjeh

Čisti zubi – lijep osmjeh

Prvaši u posjetu stomatologu naučili sve o očuvanju zdravlja zuba

U utorak 9. svibnja učenici 1. b razreda s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Anitom Svetić posjetili su stomatološku ordinaciju stomatologinje Jelene Princip. Nasmiješena i vesela stomatologinja prvašima je pokazala i objasnila sve o važnosti i načinu očuvanja zdravlja zuba. Stomatologinja je uz pomoć modela zubala, četkice i konca za zube pokazala učenicima postupak pranja zubi. Sada prvaši znaju da se zubi čiste prvo koncem, a potom peru pastom i četkicom. Naučili su da prvo peru vanjsku stranu zubi i to laganim kružnim pokretima krenuvši od jedne strane prema drugoj, a zatim unutarnju stranu. Da bi se zubi temeljito očistli, valja ih četkati oko tri minute.

Upoznala ih je i sa raznom stomatološkom opremom i priborom, u čemu su joj pomogli i naši mali asistenti. Bilo je i mnogo dobrovoljaca koji su željeli isprobati zubarski stolac i prepustiti se u stručne ruke stomatologinje Jelene. Kako bi se vratili u školske klupe zaštićeni od karijesa hrabro su se pristupili postupku premazivanja zubi zaštitnom pastom.

Nakon veselog i poučnog druženja učenici su bogatiji za jedno novo iskustvo napustili ordinaciju. Nadamo se da će zahvaljujući ovoj zornoj edukaciji svi učenici znati pravilno brinuti o svojim zubima što je u konačnici bio cilj ovog posjeta.

Tekst i fotografije: Anita Svetić, pripravnica
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more