Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

HIGIJENA
Čisti zubi - lijep osmjeh

Čisti zubi – lijep osmjeh

Prvaši u posjetu stomatologu naučili sve o očuvanju zdravlja zuba

U utorak 9. svibnja učenici 1. b razreda s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Anitom Svetić posjetili su stomatološku ordinaciju stomatologinje Jelene Princip. Nasmiješena i vesela stomatologinja prvašima je pokazala i objasnila sve o važnosti i načinu očuvanja zdravlja zuba. Stomatologinja je uz pomoć modela zubala, četkice i konca za zube pokazala učenicima postupak pranja zubi. Sada prvaši znaju da se zubi čiste prvo koncem, a potom peru pastom i četkicom. Naučili su da prvo peru vanjsku stranu zubi i to laganim kružnim pokretima krenuvši od jedne strane prema drugoj, a zatim unutarnju stranu. Da bi se zubi temeljito očistli, valja ih četkati oko tri minute.

Upoznala ih je i sa raznom stomatološkom opremom i priborom, u čemu su joj pomogli i naši mali asistenti. Bilo je i mnogo dobrovoljaca koji su željeli isprobati zubarski stolac i prepustiti se u stručne ruke stomatologinje Jelene. Kako bi se vratili u školske klupe zaštićeni od karijesa hrabro su se pristupili postupku premazivanja zubi zaštitnom pastom.

Nakon veselog i poučnog druženja učenici su bogatiji za jedno novo iskustvo napustili ordinaciju. Nadamo se da će zahvaljujući ovoj zornoj edukaciji svi učenici znati pravilno brinuti o svojim zubima što je u konačnici bio cilj ovog posjeta.

Tekst i fotografije: Anita Svetić, pripravnica
Povezani članci
RECENZIJE KNJIGA
Čitajte Josipove recenzije na krizevci.info

Josip Martinčić, bivši učenik naše škole, danas student književnosti u Londonu, od rujna će pisati recenzije knjiga za portal krizevci.info. Read more

DESET GODINA KRIŽEVAČKIH GLAGOLJAŠA
Glagoljamo, dakle jesmo

Ove godine slavimo desetu godišnjicu postojanja glagoljaša u našoj školi zbog čega smo odlučili glagoljicu staviti kao glavnu temu