Top
KulturaŠkolska godina 2022./2023.

KNJIŽEVNI SUSRET S NIVES MADUNIĆ BARIŠIĆ
Nagrađivana spisateljica u našoj školi

Nagrađivana spisateljica u našoj školi

Učenici 3. i 4. razreda upoznali su se s detektivskim romanima u kojima su glavni likovi istražitelj pas Melkior i djevojčica Tara te serijom romana o Hani i Janku spisateljice Nives Madunić Barišić

Učenici su književnici postavili brojna pitanja

Našu je školu 4. studenog posjetila književnica Nives Madunić Barišić, a nekoliko dana prije susreta školska knjižničarka Romana Erhatić pripremila je razrede za književni susret. Predstavila im je neke njezine knjige, navela kratku biografiju književnice te im pročitala njezinu neobičnu priču o zelenoj princezi koja nije poput ostalih princeza iz bajki. Nakon priče nastali su i lijepi likovni radovi.

Književnicu Nives Madunić Barišić u Mjesecu hrvatske knjige ugostili su učenici 3. b, 3. c i 4. a razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Josipom Rabadžija, Katarinom Harča Sinković te knjižničarkom Romanom Erhatić. Na susretu su učenici bili pažljivi te su uspostavili toplu komunikaciju s književnicom. Ispričala im je kojim se zanimanjem bavi uz pisanje, kada je odlučila postati književnica te kako su nastali likovi i romani koje piše. Čitala im je odlomke iz svojih detektivskih romana za djecu i iz serije romana o Hani i Janku. Učenicima su se priče svidjele, a da im je bilo zanimljivo i na susretu, pokazali su postavljajući književnici prava novinarska pitanja.

Nives Madunić Barišić je spisateljica za djecu, urednica i dramaturginja na HRT-u te nagrađivana autorica dramskih tekstova, izvođenih na radiju i u kazalištu. Napisala je seriju detektivskih romana za djecu u kojima su glavni likovi istražitelj pas Melkior i djevojčica Tara. Napisala je i niz knjiga o djevojčici Hani i dječaku Janku i njihovim dogodovštinama.

Tekst i fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.