KNJIŽEVNI SUSRET S NIVES MADUNIĆ BARIŠIĆ
Nagrađivana spisateljica u našoj školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nagrađivana spisateljica u našoj školi

Učenici 3. i 4. razreda upoznali su se s detektivskim romanima u kojima su glavni likovi istražitelj pas Melkior i djevojčica Tara te serijom romana o Hani i Janku spisateljice Nives Madunić Barišić

Učenici su književnici postavili brojna pitanja

Našu je školu 4. studenog posjetila književnica Nives Madunić Barišić, a nekoliko dana prije susreta školska knjižničarka Romana Erhatić pripremila je razrede za književni susret. Predstavila im je neke njezine knjige, navela kratku biografiju književnice te im pročitala njezinu neobičnu priču o zelenoj princezi koja nije poput ostalih princeza iz bajki. Nakon priče nastali su i lijepi likovni radovi.

Književnicu Nives Madunić Barišić u Mjesecu hrvatske knjige ugostili su učenici 3. b, 3. c i 4. a razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Josipom Rabadžija, Katarinom Harča Sinković te knjižničarkom Romanom Erhatić. Na susretu su učenici bili pažljivi te su uspostavili toplu komunikaciju s književnicom. Ispričala im je kojim se zanimanjem bavi uz pisanje, kada je odlučila postati književnica te kako su nastali likovi i romani koje piše. Čitala im je odlomke iz svojih detektivskih romana za djecu i iz serije romana o Hani i Janku. Učenicima su se priče svidjele, a da im je bilo zanimljivo i na susretu, pokazali su postavljajući književnici prava novinarska pitanja.

Nives Madunić Barišić je spisateljica za djecu, urednica i dramaturginja na HRT-u te nagrađivana autorica dramskih tekstova, izvođenih na radiju i u kazalištu. Napisala je seriju detektivskih romana za djecu u kojima su glavni likovi istražitelj pas Melkior i djevojčica Tara. Napisala je i niz knjiga o djevojčici Hani i dječaku Janku i njihovim dogodovštinama.

Tekst i fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci