Top

U središtu naše županije

Učenici PŠ Veliki Raven, Dubovec, Sveta Helena, Glogovnica, Vojakovački Osijek i Apatovac bili su na terenskoj nastavi u Koprivnici

Učenici PŠ Veliki Raven, Dubovec, Sveta Helena, Glogovnica, Vojakovački Osijek i Apatovac su u petak, 27. travnja posjetili središte županije – Koprivnicu. Terenska nastava započela je u pivovari Carlsberg Croatia, gdje smo upoznali proces nastanka piva i obišli tvornicu.

Sljedeća stanica bila je Podravka. Nažalost, ona je zatvorena za obilaske, ali smo pogledali zanimljivu prezentaciju o njihovim najpoznatijim proizvodima i samim početcima tvrtke te o sadašnjem poslovanju.

Nakon kratke pauze za ručak posjetili smo župana naše županije. Primila nas je ljubazna pročelnica Mušlek koja je odgovarala učenicima na pitanja. Pogledali smo i vrlo zanimljiv film o našoj županiji. Župan Darko Koren bio je vrlo zauzet sastancima, no izdvojio je malo vremena za razgovor s našim učenicima.

Sljedeća stanica bio nam je Muzej prehrane. Tamo smo imali priliku vidjeti kako se nekad proizvodila hrana. Na kraju terenske nastave nagradili smo se sladoledom.

Tekst: Marija Kučina, mag.prim.edu.
Fotografije: Marija Kučina, Tihomir Pleša, Ana Mušlek

Komentari