Top

Križevačka videočestitka na portalu Školske knjige

Čestitka učenika 3. a razreda, kojom su poželjeli svima sretne i radosne blagdane, objavljena je na stranici Školskog portala

Za nagradu su učenici dobili knjigu.

Učenici 3. a razreda uz pomoć svoje učiteljice Ksenije Legradić i učitelja Marijana Ivanovića osmislili su i napravili videočestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, koju su poslali na natječaj Školske knjige pod nazivom „Čarobni prosinac”. Njihova je čestitka objavljena na internetskom Adventskom kalendaru za razrednu nastavu Školske knjige, a kako su bili među prvih pet prijavljenih razreda, nagrađeni su i posebnim iznenađenjem – knjigom o tome kako mogu napraviti svoju vlastitu knjigu.

Učiteljica Legradić pomagala je mališanima u osmišljavanju i uvježbavanju teksta, a učitelj tehničke kulture Marijan Ivanović je snimio i montirao čestitku.

– Vidjela sa da je Školska knjiga raspisala natječaj „Čarobni prosinac” u kojem se predlaže učiteljicama razredne nastave i njihovim učenicima da osmisle čestitku kojom će poželjeti radosne blagdane učenicima, njihovim obiteljima, učiteljima i svim ostalim ljudima diljem Lijepe Naše. Čestitke su se mogle poslati u obliku fotografije, zvučnog zapisa ili videozapisa. Mi smo tako najprije osmislili tekst čestitke, a zatim je svaki učenik dobio jednu rečenicu koju smo uvježbavali. Kad smo dobro uvježbali izricanje svojih poruka, učitelj Ivanović nas je snimio. – opisala je učiteljica Legradić kako je izgleda prijava na natječaj.

Učiteljica Legradić ispričala je kako su učenici snimali čestitku.

A kako su se osjećali i što su sve u čestitku stavili ispričali su nam sami učenici.

‒ Bilo nam je jako zanimljivo raditi čestitku. Vježbali smo skoro svaki dan na literarnoj grupi i učiteljica nam je ispravljala greške. Zadovoljna sam kako je čestitka na kraju ispala. ‒ rekla je Vedrana Podravec.

‒ Tekst smo osmislili sami, a htjeli smo poručiti roditeljima kako je vrijeme s njihovom djecom najbolje provedeno vrijeme. ‒ otkrila je Hana Fržović.

‒ Svima smo u domovini poželjeli lijep završetak ove godine, a učiteljicama smo poručili kako ne trebaju davati zadaću za praznike i da često izlaze van s učenicima, a ne da stalno budu u zagušljivim učionicama. – ispričao je Jakov Kopilović.

 

Čestitka naših učenika može se pogledati i na ovom linku, u pahuljici s nadnevkom 10. 12.

 

Tekst: Mihaela Mužić, 6. r.
Fotografije: Karmen Mikulec, 6. r.

Komentari